Memorijal Tomislava Mihaljevića

Poštovani ljubitelji mora, ribolova, članovi kluba, u subotu 4. studenog 2017 godine održan je već tradicionalni memorijal Tomislava Mihaljevića u čast i sjećanje na našeg pokojnog Tomislava, istinskog ljubitelja sportskog ribolova i dugogodišnjeg prijatelja.

Za natjecanje smo ponovno odabrali akvatorij Jadranova gdje su se u ranim jutarnjim satima prijavljeni natjecatelji/ce okupili ispred prostorija ŠRD Tunera u Jadranovu, ujedno i našeg domaćina na ovogodišnjem natjecanju. Nakon napetog putovanja kroz magloviti Gorski Kotar, najprije smo se opustili i zagrijali uz jutarnju kavu. Slijedio je službeni dio izvlačenja pozicija i rasporeda po brodicama u kojima su nas dočekali iskusni barkajoli. Dan je bio kao stvoren za ribolov, sunčan i gotovo bez vjetra. Ukrcali smo se i krenuli prema obližnjem braku. Svaka je ekipa za sebe tražila najbolju poziciju. Samo natjecanje trajalo je 4 sata i u to smo vrijeme uživali u ugodnom druženju, moru, suncu, i prije svega uzbudljivom ribolovu. Ekipe koje su ostale na većoj dubini bile su najuspješnije u ulovu fratara, a one malo bliže obali, najviše su lovile arbune.

Od ukupno 10 sudionika natjecanja, pobjednik ovogodišnjeg kupa je ponovno Siniša Budisavljević, drugi najbolji natjecatelj je Nenad Banely a treći Salih Džaferović. Pobjednicima su uručene prigodne medalje, a najuspješnijem Siniši Budisavljeviću koji je ulovio fratra od 363 g, uz zlatnu medalju uručena je i statua ribe za najveći ulovljeni primjerak. Ukupan težinski ulov pobjednika iznosio je impresivnih 3091 grama.

Nakon natjecanja, slijedilo je okupljanje u prostorijama Tunere gdje gdje smo se svi zajedno uz okrijepu i ugodno druženje prisjetili brojnih ribolovnih pustolovina, a posebno onih gdje je bio prisutan sportski i natjecateljski duh pokojnog Tomislava.

Kontakt

Sportsko ribolovni klub “ORADA” Zagreb
Trnjanska cesta 21, 10000 Zagreb

OIB: 82295757311
IBAN: HR7723400091110067619
E-mail za općenite informacije: info@srkoradazagreb.hr
E-mail za ribolovne dozvole: ribolovnedozvole@srkoradazagreb.hr