IZVJEŠTAJ SA ZAVRŠNICE KUPA RH BIOGRAD NA MORU 27.10. – 28.10.2017.

ZAVRŠNICA KUPA RH BIOGRAD NA MORU 27.10. – 28.10.2017.

Reprezentacija Grada Zagreba nastupila je na završnici Kupa RH koja se održala od 27.10. do 28.10.2017. u Biogradu na moru. Unatoč najavi olujne bure, natjecanja su se održala po prekrasnom vremenu u Biogradskom akvatoriju. Grad Zagreb imao je natjecatelje u 4 kategorije, te je nastupilo ukupno 11 takmičara. Nastupili smo u slijedećim kategorijama;

SENIORKE ŠTAPOM SA OBALE:
1. Marija Turković
2. Martina Pogačić Čoga
3. Ivona Majsec

U konkurenciji 7 reprezentacija Županija, reprezentacija Grada Zagreba zauzela je 7. mjesto. Ivona Majsec ostvarila je najbolji rezultat te osvojila 4.mjesto u sektoru sa ulovljenih 1078 gr.. Marija Turković zauzela je 6.mjesto u sektoru sa ulovljenih 214 gr., a Martina Pogačić Čoga 7.mjesto sa ulovljenih 980 gr.. Naše natjecateljice pokazale su da mogu, a definitivno je vidljivo da uz više ribolova i treninga bolji rezultat sigurno neće izostati.

SENIORI ŠTAPOM SA OBALE;
1. Zdenko Mažuran
2. Željko Mijić
3. Ivan Folnegović

U konkurenciji 8 reprezentacija Županija, reprezentacija Grada Zagreba zauzela je 7. mjesto. Željko Mijić je zauzeo 6.mjesto u sektoru sa ulovljenih 436 gr., Ivan Folnegović zauzeo je 7.mjesto u sektoru sa ulovljenih 367 gr., dok je Zdenko Mažuran također osvojio 7.mjesto u sektoru sa 318 gr.. U izuzetno jakoj konkurenciji teško da se mogao očekivati bolji rezultat, te je kao i kod seniorki vidljivo da nedostaje iskustva, ribolova i treninga.

SENIORI SA USIDRENE BRODICE;
1. Eduard Jurić
2. Vladimir Pogačić
3. Salih Džeferović

U konkurenciji 8 reprezentacija Županija, reprezentacija Grada Zagreba zauzela je 5.mjesto. Odličan nastup ubilježio je naš reprezentativac Eduard Jurić osvojivši 1.mjesto u brodici sa ulovljenih 1477 gr., te je u ukupnom poretku zauzeo odlično 5.mjesto. Salih Džeferović ulovio je 1278 gr. te zauzeo 3.mjesto u brodici, dok je Vladimir Pogačić zauzeo 4.mjesto u brodici sa ulovljenih 2011 gr. Važno je napomenuti da je Vladimir Pogačić lovio u brodici na kojoj je ulovljeno najviše riba, te je ukupni poredak određivalo samo par grama. U ovoj kategoriji zasigurno imamo najbolju perspektivu, te se uz malo više sportske sreće u slijedećoj godini definitivno može očekivati bolji plasman.

PODVODNI RIBOLOV:
1. Danijel Klanac
2. Božidar Strmo

U konkurenciji 6 reprezentacija Županija, reprezentacija Grada Zagreba zauzela je 5.mjesto. Nažalost u ovoj kategoriji nastupili smo bez jednog natjecatelja, te je sama ta činjenica utjecala na konačni plasman. U ovoj kategoriji bi sa tri natjecatelja polučili puno bolji rezultat.

ZAKLJUČAK
Sveukupno je reprezentacija Grada Zagreba zauzela 7. mjesto u konkurenciji 8 Županija. Važno je napomenuti da smo mi jedina Županija u RH koja se godinama kontinuirano pojavljuje na svim službenim natjecanjima, a ne obitavamo na našem prelijepom moru. Naglašavam to jer sam siguran da bi sa više neobaveznog ribolova, te treninga rezultat sigurno bio bolji. Također se u skorije vrijeme treba posvetiti radu sa mladim kategorijama, te bi za početak najveći uspjeh Grada Zagreba bio da nastupimo u svim kategorijama. Svi natjecatelji na ovogodišnjoj završnici Kupa RH dostojno su predstavljali svoj grad, te uzornim sportskim ponašanjem i pristupom, kao i samim natjecanjem opravdali svoj nastup. Pozdrav i “rogi ribaru”

Kontakt

Sportsko ribolovni klub “ORADA” Zagreb
Trnjanska cesta 21, 10000 Zagreb

OIB: 82295757311
IBAN: HR7723400091110067619
E-mail za općenite informacije: info@srkoradazagreb.hr
E-mail za ribolovne dozvole: ribolovnedozvole@srkoradazagreb.hr